DARK AVENGERS.... sniff, sniff

Era una cosa que ja es sabia que acabaria passant. Tots sabíem que aquesta col.lecció tenia les hores comptades ja que un cop s'acabés l'arc argumental del "Dark Reign", no tindria cap sentit mantenir-la. Uns vengadores capitanejats per un Norman Osborn en plena efervecència de poder. La veritat és que molaven un ou aquests vengadores oscuros y una de les coses que més em cridava l'atenció eren les futures situacions de convivència que es donarien dins del grup. Aquest crec que és un punt que no han acabat d'explotar. No ha aprofondit en el grup i tot girava massa al voltant de l'home fort del moment.

Ares, Piedra Lunar, Bullseye, Daken, el Vigía, Venom, Noh-Varr i el seu líder Norman Osborn. Aquest era l'equip titular de les forces d'atac del nou home fort dels USA. A mesura que han anat passant els 16 números dels que es composa l'edició espanyola, hem pogut veure petites històries que ens anaven ensenyant l'actitut dels personatges davant la nova situació. Hem pogut veure com el Vigía anava perdent humanitat i cada vegada estava més dominat pel Vacío. Osborn semblava que tenia la manera de controlar aquesta enorme malícia que vivia amb Bob Reynolds. També hem vist un Ares que en un principi semblava un "cabeza hueca" sense cap altre sentiment que l'amor per les batalles. Al final hem pogut veure com ha estat un home d'honor i ho ha pagat car. Daken ha tingut poquetes coses a dir dins del grup però en la seva col.lecció semblava que tot girava al seu voltant. Tot i que m'ha encantat la saga de "Lobezno Oscuro", haig de dir que hi ha massa diferència entre el Daken dels Vengadores Oscuros i el de la seva col.lecció. La resta de personatges, a excepció de Norman Osborn, semblaven simples comparses. Fins hi tot Venom, que tenint minisaga pròpia no l'ha aprofitat ni de bon tros.

Hem vist que s'han enfrontat a diverses situacions d'alerta, Morgana, el Hombre Molécula, Asgard....... en totes les situacions s'ha vist un grup desunit en el que Osborn intentava enganxar els seus mebres amb una cola que és l'avarícia i la violència. En alguns moments li ha donat beneficis però gairebé sempre maldecaps.
Brian Michael Bendis s'ha encarregat de guionitzar les aventures d'Iron Patriot i companyia mentre que, les il.lustracions corrien a càrreg de Mike Deodato que , per cert, ha estat excel.lent. De ben segur que en algun moment Panini treurà un retapat amb totes les aventures dels Vengadores Oscuros i per qui no els hagi llegit crec que serà una molt bona compra i de ben segur que gaudirà millor que jo per llegir-se tots els números seguits.