FÁBULAS

És una de les millors sèries que he llegit últimament. haig de reconèixer que poques sèries et mantenen atrapat, sempre hi ha baixades d'intensitat, alguna història per omplir, algun dibuixant que acaba de fer el pes.... mai cap sèrie ha estat perfecte. Però el que sí és cert és que hi ha sèries que s'apropen més que altres a aquesta perfecció. Exemples clars són "100 Balas", "Los Muertos Vivientes", "Scalped", "Y, The Last Man", "Malas Ventas" i moltes altres.... ara hauré d'incloure una més aquesta llista d'escollides, estic parlant de "Fábulas" de Bill Willingham (guionista i creador) i Mark Buckingham (com a principal dibuixant).


Ens trobem davant d'una fórmula ja utillitzada en altres ocasions, agafar personatges i extreure'ls del seu context habitual i jugar amb ells en situacions que no són les més normals en ells. En aquesta ocasió Bill Willingham, ha agafat els personatges dels contes populars i els ha traslladat al que ell anomena "mundo mundano" (el nostre món). Aquests personatges són els que donen nom al cómic, les "fábulas". Ells vivien perfectament bé en les seves terres de màgia, aventures, bruixes, nans...fins que un personatges conegut amb el nom de "Adversario" s'apodera del que ells anomenen les "tierras natales" i per tant es veuen obligats a fugir al nostre món. Aquí funden "Villa Fábula" que està presidida pel "Rey Cole" i regentada per la senyora "Blanca Nieves". L'autoritat policial cau en mans de "Lobo Feroz" i el seu ajudant el "Chico de Azul". Mots altres personatges tenen papers importants com el "Príncipe Azul", "Bella", "Bestia", "Barba Azul", "Mamá Oso"...... A part de "Villa Fábula", que está camuflada en un edifici de la ciutat de New York, han creat la "Granja" lloc on van les "fábulas" que no tenen aspecte humà i per tant no poden moure's amb plena llibertat pel "mundo mundano".


En els còmics de "Fábulas" ens podem trobar humor negre, històries de traïcions, espies, guerres.... una mica de tot i molt ben portat pel seu creador Bill Willingham. Al principi vaig pensar que seria una serie sense res especial i que la idea acabaria per ser sosa i aburrida però res més lluny de la realitat. A més a més, a aprtir d'un determinat volum (concretament el de "Crueles Estaciones"), un dels personatges s'escindeix de "Villa Fábula" i comença una col.lecció ell sol que més tard tornarà a coincidir amb la col.lecció original i continuarà les seves aventures ja en la col.lecció inicial.

Per tant no puc dir res més que, compreu-vos aquest cómic perquè serà un dels diners més ben gastats que hagueu desembolsat mai!!!!!!!