THE WALKING DEAD: Primera temporada

Ja he acabat de veure la primera temporada de la sèrie que havia de trencar tots els esquemes l'any 2010. Una sèrie basada en un dels millors còmics que actualment s'estan editant. Una sèrie que estava destinada a ser un megacrack entre les sèries de ciència ficció ja que tenia al darrera una font bestial que és el còmic de Kirkman.
Doncs senyores i senyors la decepció ha estat brutal. És una sèrie que ha anat de molt bé a molt malament. El primer capítol va ser brutal, va ser molt bo i va aixecar les espectatives a una alçada que desprès no ha sabut mantenir. El capítol pilot va narrar el despertar de Rick de manera excel.lent, de fet tenia petites variacions al còmic però en conjunt, l'episodi havia estat tan bo que no hi havia problema algun. Els guionistes havien resolt molt bé les possibles incompatibilitats entre la pantalla i la vinyeta.

Però a partir d'aquest gran caramelet la sèrie decau.... i decau de forma inesperada i en picat.
Personatges que despareixen de forma estúpida i que de forma molt probable apareixerà de nou més endavant. Això no està malament, és a dir que un personatge surti de la història i més endavant aparegui de nou és molt lícit i fins hi tot genial (Michael a "Lost" és un exemple). Però s'ha de saber fer-ho i intentar ser coherent. Un tiu al que han deixat lligat al terrat escapa tallant-se la ma i el seu germà s'enfada durant 10 minuts i desprès ja no torna a parlar del seu germà durant la resta de capítols... això com es menja?

Què fa el Centre Investigador aquest a Atlanta? A sobre per acabar com acaba!!!!!!!! O sigui si fas aparèixer una cosa com aquesta treu-li profit o si no, estalviat aquest argument perquè no apareix en el còmic i en la sèrie no dóna res de res. Una vulgaritat que no lliga amb la gran herència del còmic.

Què passa amb els personatges? Ara resulta que estem fent una adptació d'un còmic a la pantalla petita i resulta que en l'únic que s'assembla és en què els personatges es diuen igual!!!!!.... i punt!!!!!!! Que collons passa amb Shane? S'estan carregant un dels esdeveniments més importants del còmic i que marca el comportament tant de Rick com de la seva família. En el còmic Shane acaba sent un personatge odiat de collons i en la sèrie sembla que l'estiguin justificant. Ens ensenyen una escena a l'hospital per justificar que abandonès al seu company. Ens estan mostrant un Shane atormentat per l'arribada d'en Rick perquè perd la seva estimada... i estan intentant que ens faci pena. QUE NOOOOO..... que aquest personatge no és així!!!!!!!!! Aquesta és la gran cagada de la sèrie, no seguir la pauta que ha marcat el còmic. Entenc que no es pot fer igual i que el llenguatge il.lustartiu és diferent del visual de la TV però, cal allunyar-se de la font? Si t'allunyes com a mínim fes algo bo o d'igual qualitat que l'original.

Ara la segona temporada no estarà llesta fins l'octubre del 2011, per suposat que la veuré però les ganes seran minses i les espectatives molt baixes. Això pot ser dolent perquè no seré tan crític i al mateix temps pot ser bo perquè nomès que millorin una mil.lèssima ja em semblarà que la sèrie és bona.