ULTRAMARINES: The Movie

Si l'Emperador existís de veritat.....mare de Déu!!!!!!!!!! Aquesta pel.lícula estava cridada a ser una de les estrelles frikis de l'any i per tant ser un crakarro dins dels regals d'aquest Nadal. És un film d'animació basat en l'univers de WarHammer 40.000 on l'Emperador assegut en el seu tron d'or, intenta recuperar el que el seu fill predilecte, Horus, va destrossar.

Ens trobem en un univers on la humanitat està intentant recuperar el seu paper com a raça suprema. Per aconseguir-ho s'han creat els Adeptus Astartes, uns soldats modificats amb la "semilla genética" que els transforma amb una mena de semi-Déus. Aquests soldats s'agrupen en legions que reben diferents noms (Ángeles Oscuros, Puños Imperiales, Portadores de la Palabra, Lobos Espaciales....) i que estan comendades per un primarca (fills de l'Emperador). Els marines espaciales són enviats a fer la "Gran Cruzada" i reconquerir tots aquells planetes que tenen vestigis humans. Enmig d'aquesta gran tasca el Chaos s'apodera de les ments i cors d'algunes legions i les fa lluitar contra els seus propis germans per derrocar l'Emperador. Desprès de la gran lluita entre l'Emperador i Horus, la humanitat ha de lluitar contra els traïdors a l'Emperador i seguir avançant en la seva "Gran Cruzada".

Aquest és el marc en el que ens presenten aquesta primera pel.lícula d'animació sobre el món de WarHammer 40.000. Un grup d'Ultramarines es dirigeixen a un aïllat planeta en el que un destacament de Puños Imperiales ha estat destacat per defensar un monestir. S'han intentat posar en contacte amb ells i nomès reben una senyal automàtica d'ajuda. La pel.lícula fa referència a aquesta constant lluita que hi ha entre els seguidors del Chaos i els de l'Emperador per dominar la galàxia i també aquell conflicte personal que tenen molts Astartes quan es posen a pensar en la seva situació.
La idea no està gens malament tot i que està molt trillada. El que està fatal és l'animació del film, sembla mentida que no s'hagin treballat més aquest apartat. Semblen animacions d'un joc d'ordinador i actualment crec que hi ha suficient tecnologia cinematogràfica com per fer quelcom millor. No dic que hagi de ser una animació com Toy Story però, tampoc que sigui de sèrie de dibuixos setmanal per nens de 6 anys.

Dit això, em va fer molta gràcia veure que els soldats tenen l'estètica que tenen les figuretes que ens podem comprar en qualsevol botiga. No han utilitzat una estètica diferent, ni han utilitzat armes que no pots trobar.... han treballat amb les peces que tenim a les botigues i això és una cosa molt bona. En definitiva, una pel.lícula mediocre que no ens mereixem els seguidors del món warhammeriano.