Al Final de la Escalera


Aquest cap de setmana he saldat un compte que tenia pendent amb el gènere de terror. Per fi he vist aquest gran clàssic de 1980, dirigit per Peter Medak. Gran pel.lícula de terror que no presenta res que no s'hagi vist ja però, que està molt ben portat a la pantalla. Aquesta cinta ens explica la història d'un compositor que perd a la seva família en un desastròs accident de trànsit i decideix traslladar-se a Seattle a refer la seva vida.
Al arribar a la nova ciutat decideix llogar una casa aïllada (que estrany, no?) i així poder treballar sense molestar a ningú i poder fer-se a la idea de la desgràcia que se li ha vingut al damunt. Troba una casa que nomès veure-la ja fa una por que te mueres i en la que veus que res bo pot passar allà dins. En aquella casa va haver-hi un crim i l'esperit de la víctima no pot descansar en pau, clama venjança i no vol que ningú més habiti la seva llar.

Com sempre passa en aquestes històries, se senten sorolls, veus... coses estranyes que no passen desapercebudes al protagonista (George Scott) fins que troba una habitació tapada i que, per la quantitat de teranyines, feia molt de temps que ningú entrava. Qui habitava aquella habitació? Què hi va passar?
Com ja he dit, és una pel.lícula que no ens explica cap història original però que els esdeveniments passen quan han de passar i no abans o desprès. Els actors ho fan força bé a excepció de la protagonista Trish Van Devere que, pel meu gust, sobreactua. Sense uns excepcionals efectes especials, s'ha de dir que aconsegueix transmetre por en les escenes que ho requereixen. En el cine actual hi ha molts moments que per transmetre terror, els directors es basen en efectes especials per ensenyar monstres o bassaments de sang brutals.... mentre que en les pel.lícules més antigues es basen més en la psicologia de l'espectador.
Una gran pel.lícula de terror que s'ha de veure per poder seguir la història evolutiva del cinema de terror.

Director: Peter Medak
Guió: William Gray & Diana Maddox