PERVERSIDAD


Fritz Lang ha aportat a la història del cinema molts títols imprescindibles com ara "M el Vampiro de Dusseldorf", "Metrópolis" i la que vaig veure ahir "Perversidad". Aquesta pel.lícula data de l'any 1945 i està protagonitzada per Edward G. Robinson i Joan Bennett.
A dia d'avui aquests films poden resultar en algunes situacions una mica "estranys" i algunes situacions sobreactuades però quan et poses davant de la tele per gaudir d'un clàssic com aquest, has de tenir en compte l'època en la que es va rodar el film. Aquesta història ens explica com un home solitari i casat amb la seva feina de banquer (Edward G. Robinson) coneix a una joveneta (Joan Bennett) de moral dubtosa. El seu encontre es dóna en una nit quan un home intenta pegar a la protagonista del film i el banquer surt en la seva defensa.

A partir d'aquell moment es veu com de desgraciat és el nostre protagonista i que fàcil de manipular és un home que se sent sol. Un home solitari veu com una noia jove i atractiva li fa un mínim cas per interés, ja que darrera de les paraules meloses de Joan Benett està el seu novio que és un gastador de la vida i li demana a ella que li fagi xantatge.
Una pel.lícula que ens acaba parlant de la malícia de l'home i de què és capaç de fer un home per amor i de com la culpa no marxa així com així i pot acabar d'arruinar-nos la vida. Un clàssic que crec s'ha de veure.