TROLLHUNTER


Aquest any sembla que el cinema norueg està d'enhorabona. De moment he vist dues mostres de cinema fantàstic força dignes, "Rare Exports" i "TrollHunter". La primera d'elles la vaig veure en el festival de Sitges 2010 i es va proclamar guanyadora del galardó a la millor pel.lícula (pel meu gust li haurien d'haver donat a "13 Assassins").
"TrollHunter" no va arribar a Sitges i desprès de la "innovadora" història de Santa Claus vista a "Rare Exports", ganes no en faltaven de gaudir d'una nova aventura del fantàstic d'aquell país nòrdic. En aquesta ocasió se'ns explica com el govern té en plantilla a un equip que s'ocupa d'eliminar trolls, sí, sí, ho heu llegit bé; trolls!!!!!!! Una colla d'estudiants de periodisme investiguen la presència d'un caçador furtiu, investiguen i el localitzen en un camping. El segueixen i intenten descobrir perquè mata ossos de forma clandestina i la sorpresa es seva quan veuen que no són ossos l'objectiu d'aquest home sino, unes criatures molt més místiques... els trolls. Desprès de molt insistir aconsegueixen acompanyar al caçador amb la condició que desprès explicaran tota la història al món sencer. Accepten la condició del caçador i s'endinsen en els boscos noruegs per donar caça a aquest éssers de al mitologia nórdica.

La pel.lícula se'ns ven com un fals documental, càmera en mà l'equip de periodistes ens explicarà com van succeint els diversos esdeveniments que acabaran donant forma a la història. aquest tipus de filmació té un problema i és la poca credibilitat de les imatges en determinades situacions. Les escenes de perill pels protagonistes són poc creïbles ja que, dubto molt que ningú continui filmant quan el perill de la mort està tan proper, crec que el primer quefaria tothom és tirar la càmera i començar a córrer. Però bé, és el que hi ha. La història està molt ben portada tot i que es fa molt i molt difícil de creure que aquests animals han passat desapercebuts durant tant de temps degut a la seva alçada i les destrosses que van deixant al seu pas. Per tant has de fer un acte de fe i posar-te en la història, si no et resultarà poc creïble i que cau per totes bandes.
Una pel.lícula entretinguda, amb acceptables efectes especials i de durada poder un pèl llarga. Amb 20 minuts menys haguès estat millor. Molt recomenable.


Fitxa tècnica:
Director: André Øvredal
Guionista: André Øvredal
Actors: Otto Jespersen, Hans Morten Hansen and Tomas Alf Larsen