La Noche más Oscura


Haig de dir que no sóc un gran seguidor de la casa DC. Sempre he tirat més cap al costat marvelita dels còmics. Diuen que DC és als còmics el que el cinema de culte al món audiovisual... doncs que DC és per intel.ligents i Marvel "pa los simplones". No crec que sigui del tot cert i menys desprès d'haver llegit la saga "La Noche más Oscura".
Geoff Johns ha estat el guionista d'aquesta saga que, amb Green Lantern com a protagonista, intenta posar caps per avall l'univers DC. Tot comença amb l'aparició d'un dels enemics recurrents de Hal Jordan (aka. Green Lantern), Mano Negra. Apareix en un cementiri i llest per desenterrar el que sembla que hi hagi a la tomba de Bruce Wayne. El més estarny de tot és aquell anell que adorna un dels dits de la seva ma. El color de l'anell és el negre, l'absència de color.

Green Lantern i un resucitat Flash (Barry Allen) intenten esbrinar que vol Mano Negra i perquè s'ha emportat el crani de Bruce Wayne. Un soroll neix al fons de l'espai interestel.lar, com una mena de zum-zum constant.... un eixam d'anells negres viatgen per tot l'univers en busca d'aquells morts que seran els seus portadors. Sembla que a la Terra els escollits són aquells amics i enemics que han mort (Aquaman, John John's....).

Els herois de tot el planeta es reuneixen per saber que han de fer per evitra la victòria de Nekron, el líder dels Black Lanterns. La lluita és molt desigual doncs la quantitat de zombies és inmensa i els herois comencen a perdre l'esperança. De sobte apareix un nou color dins l'espectre emocional: l'anyil. Una llum no tant intensa com les altres però que aporta una solució al problema dels Black Lanterns, unint la llum anyil a la resta de llums es pot acabar amb l'acció de Nekron sobre els cadàvers.
Hal Jordan és l'encarregat d'unir totes les llums i originar el que seran els White Corps (la unió de tots els colors de l'espectre emocional) i un cop units lluitaran contra Nekron per intentar lliurar de l'obscuritat a tot l'univers.

La trama no és gens dificultosa (cosa que vaig agrair en el seu moment ja que no havia llegit res del món DC). De fet és una trama d'acció en la que poques vegades et queda temps per pensar, gairebé totes les vinyetes són baralles entre zombies i herois que intenten no caure en el somni obscur de Kali.... (això era una altra pel.li, no?). En resum, podem dir que és una saga palomitera de lo milloret que hi ha actualment, no tant lenta com les que fabrica Bendis per la Marvel i molt més directa. Val molt la pena llegir-la, de fet jo m'he enganxat a la sèrie de Green Lantern gràcies a ella.

També disfrutareu molt dels dibuixos de Ethan Van Sciver, músculs a tort i a dret. Nomès una cosa no em va acabar de fer el pes, masses pàgines dobles amb postureta dels súpers quan hi havia alguna aparició estelar... a part d'això, m'ho he passat teta llegint-la!!!!!!!!!!