ARKHAM ASSYLUM: Locura


Nou volum en l'univers de l'home rat-penat. En aquesta ocasió Bruce Wayne o Dick Grayson no apareixen en cap moment. L'ombra del cavaller gothamita està present al llarg de tota la història tot i que no és el protagonista en cap moment. Aquesta vegada és el Joker i els altres habitants d'Arkham els que aporten el protagonisme a les pàgines de Sam Kieth.
Un viatge a la bogeria de les mans d'un dels millors dibuixants que conec. aquest home és excel.lent dibuixant personatges deformats, extrevagants i espectaculars com els que més (un altre exemple és aquella novel.la gàfica entre Hulk i Lobezno).

El fil conductor de la història és una jove infermera que traballa a Arkham i acaba és mare de fa poc temps. No pot deixar de treballar en aquest infernal manicomi perquè la hipoteca, el fill i un marit sense feina li ho impedeixen. Per sort fa el torn de dia i té una enfermera que la cuida i li dóna ànims cada vegada que ho necessita. Però avui serà un dia diferent, un rellotge que apareix penjat a la paret de sempre però a una alçada impossible. Despatxen a la seva amiga enfermera per estar "liada" amb un membre de l'equip de doctors i el Joker està disposat a fer brollar la bogeria a tot Arkham. I el pitjor de tot, l'obliguen a fer el torn de nit. La por s'apodera d'ella i més quan el Joker aconsegueix una fotografia del seu fill i la jove mare es converteix en la diana de les seves bogeries.
Tot això i més es troba en aquest volum de Sam Kieth que lluny de ser dels seus millors treballs sí que podem dir que és entretingut i tens ganes de saber que passarà. un element essencial és el dibuix d'aquest artista que barreja dibuixos excel.lents amb "garabatos" que semblen fets per nens petits. En resum, un volum prescindibe si no ets un fan del Joker i l'autor.