Young Liars by David Lapham


David Lapham és considerat un dels artistes amb més talent en el mundillo del còmic. Ha fet obres com "Balas Perdidas" encombrada "a lo más alto", ha participat en petites històries de súpers com un arc argumental de Lobezno, també ha participat en el segon arc argumental de la malcarada "Crossed"... i molts altres treballs que li han otorgat una certa categoria.
Haig de dir que per mi és un autor sobrevalorat. Cap de les obres esmentades em sembla suficientment bona, sobretot perquè totes elles tenen uns inicis molt bons i a mesura que avança la història es va perdent. Tant Lobezno com "Balas Perdidas" tenen moments molt àlgids, uns inicis que enganxen al lector i que sense saber com, aquest interés es transforma en embrollats sense sentit que no sap ben bé com solucionar.

Doncs això mateix és el que m'ha passat quan he estat llegint "Young Liars". L'inici del còmic és molt bo, una noia que té una bala al cervell té un comportament violent i sense lligams morals. Els seus amics, una colla de loosers del copón, es mouen per la vida com ombres davant un destí obscur. Ella aporta aquest toc de color a les seves vides.Com passa en la majoria de les històries, hi ha un noi enamorat d'aquesta noia i que perd el cul per poder estar amb ella. La història ens explica com evoluciona la relació entre el noi, la noia i el grup d'amics. De sobte, a partir d'un número la cosa pren pincellades d'absurd al aparèixer en escena unes aranyes de  Mart que volen conquerir la Terra. tot el que havies llegit fins aquell moment queda tombat i a partir d'aquelles pàgines tot són possibles realitats on la "cordura" del noi i la noia queden entredit.

Al final Lapham ens intenta mostrar un final impactant, la veritat és que ho hagués aconseguit si no m'hagués perdut unes 30 vegades al llarg de l'obra. No entenc com es pot començar tant bé i desenvolupar tant malament i en conseqüència crear una obra mitjana tirant cap abaix. No la recomano ja que el preu és elevat (32 euros) i la lectura se'm va fer realment pesada. Hi ha altres obres més barates i més aprofitables que aquesta. "Crossed" em va agradar, ja veurem si em compraré el volum de Lapham.