BATMAN: Vida después de la Muerte

Estem en l'etapa on Dick Grayson és l'encarregat de portar sobre els seus hombros, el pes del "manto del murciélago". Després de la "mort" (ja, jaajjajajjaja... ai quin riure) de Bruce Wayne, algú ha de ser l'encarregat de repartir justícia pels carrers de la gótica ciutat de Gotham. Dick Grayson s'enfunda el tratjo de rat-penat i amb l'ajuda del fill d'en Wayne, intenta seguir la trajectòria del seu mentor.
En aquest volum de "Vida después de la muerte" semblaria que Dick Grayson patís greus dubtes sobre la seva posició com a justicier de Gotham, és ell qui ha de fer de Batman? mereix Gotham seguir tenint un Batman? Doncs res més lluny, o almenys jo no he trobat aquesta segona lectura. En aquesta aventura de l'home rat-penat, cuatre dels pitjors enemics de Batman (Dr. Strange, Máscara Negra, Dr. Muerte i Escalofrío) decideixen fer-li la vida impossible al nou justicier enmascarat. Máscara Negra havia mort però sembla que algú ha ocupat el seu lloc i està disposat a seguir amb el seu llegat.

Després que Arkham quedés destrossat, Jeremiah Arkham està construint una nova versió on els pacients hi estaran molt millor i la cura de les seves enfermetats és la fita a aconseguir. Jeremiah vol que aquest manicomi deixi de ser tan fosc i sigui el far a seguir per aquells que es vulguin curar. Entremig la família Falcone torna a la ciutat i una de les seves es convertirà en un verdader maldecap per la majoria dels involucrats en aquesta aventura. Una lluita de poder entre el Pinguï i Máscara Negra per veure qui serà el rei de Gotham, serà el punt de sortida per un viatge d'anada al món de la bogeria de Dick Grayson, hi haurà tornada?
La veritat és que el plantejament és molt suculent però la història deixa molt a desitjar. Pel meu gust Dick Grayson no ha donat la talla com a Batman i per això la majoria d'històries amb ell com a portador de l'uniforme del cavaller obscur, són fluixes. Fins hi tot Grant Morrison ho ha intentat i pel meu gust a fracasat de la forma més estrepitosa possible, només es salven les il.lustracions de Frank Quately. En aquesta ocasió ni les il.lustracions poden ser salvades, Tony Daniel (guionista) i Guillem March (dibuixant) ens presenten una aventura insulsa que només té un element interessant... saber qui és el nou Máscara Negra.