DAREDEVIL: Shadowlands


Per fi ha arribat la saga de "Shadowlands" i en tomo. Com sempre he dit, això de les recopilacions d'arcs argumentals és un gran invent, llegir-te la història d'una tacada és més profitós que no pas mes a mes però, també haig de dir que la processó d'anar a buscar el cómic cada mes i les anades d'olla que et pots fer per esbrinar que pot passar, es troben a faltar. Bé, no es pot tenir tot senyors!!!
Daredevil ha estat de sempre un dels herois amb més bones històries per explicar, l'última etapa amb Brubaker al capdavant ha estat una de les més emocionants i ben portades dels últims temps. Una intriga que ha portat a l'home sense por a ser líder de la "Mano". Un gir argumental que m'ha encantat i que Brubaker deixa obert en el seu últim número abans d'entrar en la saga de "Shadowlands".
Recordem que "Shadowlands" és el castell que ha construit Matt Murdock al vell mig del barri de la "Cocina del Infierno" i des del qual dirigeix a l'exèrcit de ninjas de la "Mano". Acompanyat per Tigre Blanco i Tarántula com a segons en la capitania. La seva intenció és transformar aquesta secta d'assassins despiatats en justiciers que vetllin pel barri on ell ha crescut. Sembla ser que tot rutlla força bé, no hi ha crims, la "Mano" ha deixat de matar i Daredevil és qui domina un dels barris més conflictius de NY.

Però no tot el que llueix és or, com diu el refrany popular. Daredevil comença a patir una transformació que el portarà a passar la ratlla que mai s'ha permés creuar. Kingpin està disposat a treure'n profit i fa entrar en l'equació a Ghost Rider per intentar fer trontollar l'imperi creat pel "cuernecitos". L'arribada de Bullseye a Shadowlands serà la gota que colmi el got davant d'un Daredevil vestit de negre i amb unes navalles lligades als canells. Com no podia ser d'una altra manera, tots els seus amics s'esforcen en recuperar a l'advocat que sempre han tingut com amic i amb el que han compartit tantes lluites contra la injustícia.

El desenllaç de la història no és del tot dolent però tampoc ens deixarà amb la boca oberta. De fet, en comparació amb els números de Brubaker és un arc argumental menor però que degut a la càrrega d'intriga que ja arrossegava, es fa llegir i gaudir. Recomenable per si vols seguir les peripècies de Daredevil i Matt Murdock... ups, que s'ha m'ha escapat un spoiler???
... l'única nota negativa és per l'aparició de Lobezno en el cómic. Quan apareix, Elektra ja li pregunta que hi fa aquí i la seva resposta és ridícula (ja la llegireu). Total per després treure'l del mig com si fos un heroi de tercera fila. Malament per Andy Diggle i Antony Johnston (guionistes) que no sé si han volgut fer una petita queixa de l'aparició en mil col.leccions del petit canadenc o simplement s'han volgut enriure. Una altra queixa és la barreja d'estils visuals que s'hi veuen, si com a mínim fossin tos bons no hi hauria problema però Billi Tan, Roberto de la Torre i Marco Chechetto no arriben al nivell desitjat (almenys per mi).