Space Battleship YAMATO


Aquest cap de setmana a Barcelona ha estat el Casa Asia Film Week i com cada any hem intentat assistir. Enguany només hem pogut anar a veure una pel.lícula i crec que l'hem encertada de ple. Hi havia dos títols que a mi em feien gràcia, "Space Battleship YAMATO" i "Reign of Assassins". Per temes horaris la segona proposta no va ser posssible i ens vam haver de quedar amb l'adaptació del manga del mateix títol.
La història d'aquesta pel.lícula no és res de l'altre món, perqué ens hauríem d'enganyar. La Terra és atacada per una alienígenes que volen destruir la Terra o almenys això sembla. L'armada terrestre no té res a fer davant les forces alienígenes i després de ser derrotats en diverses ocasions, els supervivents es refugien a l'interior de l'escorça terrestre.

Poques esperances li queden a l'ésser humà, però d'entre les cendres de la pena apareix el YAMATO, un vaixell de la Segona Guerra Mundial preparat pel viatge a Iskandar on sembla ser que hi ha un aparell antiradioactivitat que ajudarà als humans a poder repoblar la superfície terrestre.
A partir d'aquí, les aventures van i vénen sense parar. Les actuacions són típiques nipones, d'aquelles que en determinats moments són tan dolentes que et fan riure i et fan ser fan incondicional de l'actor de turno. No us perdeu quan la noia es despedeix de l'heroi que està  a punt d'entrar en batalla, no té desperdici!!!!
Els efectes espacials són força acceptables, no són excel.lents però són visibles sense haver de tirar-te dels cabells. L'únic problema que hi ha és el timing del film. Podrien haver acabat la pel.lícula 30 minuts abans i hagués estat molt millor, és l'única cosa que li puc retreure a una pel.lícula senzilla i sense pretensions.
Cal remarcar que aquesta producció nipona beu de gran manera de sèries com "Star Trek" i "Battlestar Galaktica" per dir algunes. Només dir que són sèries que a mi no m'han dit res i en canvi m'ho he passat teta amb el film japonés. Si podeu veure-la feu-ho, no us lamentareu.

Fitxa tècnica:
Director: Takashi Yamazaki

Guionistes: Leiji Matsumoto, Shimako Sato
Actors: Hiroyuki Ikeuchi, Takuya Kimura, Meisa Kuroki

Tràiler: "Space Battleship YAMATO"